408

НОВИОТ PEUGEOT 408: НЕОЧЕКУВАН ОД СЕКОЈ АГОЛ

Нова инспиративна Fastback силуета. Елегантна. Најнова генерација на PEUGEOT-i-Cockpit®. Имате слобода да избирате помеѓу бензински мотор или plug-in хибрид

ДИЗАЈН

Впечатливиот дизајн на новиот PEUGEOT 408 се карактеризира со неговиот динамичен и инспиративен Fastback став. Неговата модерна елеганција го издвојува од останатите на патот. Со зголеменото растојание од подлогата, но висината задржана, неговиот спортски дизајн и флуидните линии ги нагласуваат неговите аеродинамички квалитети.

ТЕХНОЛОГИИ

Целиот пакет на системи за помош при возење Ви овозможуваат удобно и спокојно да патувате: • Возете полу-автономно со новиот Drive Assist 2.0 пакет • Night vision • Помош при паркирање со поглед од 360 • Следење на слепи точки со долг дострел

ПЕРФОРМАНСИ

ХИБРИД ИЛИ БЕНЗИН • Кај plug-in хибридите, електричниот режим Ви дава собода да возите низ град и некои зони со ниски емисии. • Со бензинските мотори, PureTech 130 КС & 225 КС EAT8 S&S мотор комбинира перформанси и ефикасност.

ЕНТЕРИЕР

Најновата генерација на PEUGEOT i-Cockpit® со компактен управувач со интегрирани контроли, 3Di инструмент табла со 10" дигитален дисплеј и 10" HD централен екран на допир овозможува висококвалитетна ергономија и технологија. Позицијата на возачот кај новиот PEUGEOT 408 ја комбинира прегледноста на кросовер и удобноста на fastback. Патот никогаш повеќе нема да изгледа исто.

БЕЗБЕДНОСТ

Системите за активна и пасивна безбедност допринесуваат за безгрижно патување со новиот 408.
© 2024 Авто Чајка. Сите права се задржани.
Designed & Developed with
Duos Digital
Закажи Тест Возење
Побарај Понуда