IONIQ 5

ДИЗАЈН

Уникатниот надворешен дизајн на IONIQ 5 се карактеризира со јасни и остри линии кои создаваат елегантен и софистициран изглед.

ТЕХНОЛОГИИ

Ултра брзо полнење Со полнач од 350 kW, IONIQ 5 може да се наполни од 10 до 80 проценти за само 18 минути. Возачите на IONIQ 5 треба да го полнат возилото само пет минути за да стигнат до опсег од 100 km, според WLTP.

ПЕРФОРМАНСИ

Динамично возење Искусете динамично возење со максимална брзина од 185 km/h и силно забрзување кое достигнува 100 km/h за 5,1 секунди. 5,1 с Време за постигнување брзина од 0 до 100 km/h 185 km/h Максимална брзина

ЕНТЕРИЕР

IONIQ 5 е опремен со електронски прилагодливи предни седишта „Zero Gravity“. Седиштата се навалуваат до оптималниот агол, давајќи им на патниците чувство на бестежинска состојба, па оттука и името на седиштата „Zero Gravity“ (нулта гравитација). Hyundai ја намали дебелината на овие предни седишта за околу 30 проценти, создавајќи повеќе простор за патниците од вториот ред. Ова им овозможува на патниците да го приспособат внатрешниот простор за да одговарат на различни потреби и ситуации.

БЕЗБЕДНОСТ

Посебната архитектура BEV обезбедува долго меѓуоскино растојание и рамен под. Во споредба со средните Crossover возила со конвенционални погонски агрегати создава продорен дизајн.
© 2024 Авто Чајка. Сите права се задржани.
Designed & Developed with
Duos Digital
Закажи Тест Возење
Побарај Понуда