i10

Движете се напред. Оставете голем впечаток.

Во животот, малите нешта прават голема разлика. Како i10. Со својот напреден, експресивен дизајн и огромен избор на најсовремена технологија, овој паметен модерен градски автомобил ви дава флексибилност да живеете според вашите сопствени правила.

ДИЗАЈН

Мазните линии и силните контрасти во дизајнот на i10 веднаш привлекуваат внимание. Новите LED дневни светла напред се интегрирани во црната широка решетка. Напредниот дизајн на извајаните предни светла дава изразен спортски впечаток. А во внатрешноста на стилската кабина, новото амбиентално осветлување, новата дигитална инструмент табла со најновата мултимедијална технологија ќе ве воодушеват со неговата едноставност и модерен изглед.

ТЕХНОЛОГИИ

Уживајте во беспрекорно поврзување со новата целосно дигитална контролна табла, со екран на допир од 8 инчи, безжичен Apple CarPlay™ и Android Auto™ и Bluelink® Connected Car Services.

ПЕРФОРМАНСИ

Euro 6d-TEMP е стандарден за Hyundai. Сите новорегистрирани модели на Hyundai во Европа веќе ги исполнуваат стандардите за емисија на издувни гасови Euro 6d-TEMP. Euro 6d-TEMP го комбинира циклусот на лабораториски тестови WLTP со дополнителни тестови за емисиите на патиштата познати како реални емисии при возење или RDE.

ЕНТЕРИЕР

Во внатрешноста на стилската кабина со едноставен и модерен изглед, ви посакуваат добредојде прецизните дезени и свежи текстури. Атрактивната 3D шема со саќе на контролната табла и панелите на вратите му дава на ентериерот спортски изглед. Кружните отвори за воздух визуелно ја продолжуваат контролната табла во облогата на вратата и создаваат чувство на просторност и ширина. Изберете една од четирите различни комбинации на бои за да го персонилизирате совршениот ентериер.

БЕЗБЕДНОСТ

Со Hyundai Smart Sense, нашите најсовремени напредни системи за помош на возачот, i10 обезбедува еден од најсеопфатните пакети на технологија за активна безбедност во својата класа како стандардна опрема. Пакетот е дизајниран да ви даде поголема сигурност и мир на умот. Мултифункционалната камера има 6 различни функции: Помош за избегнување судир напред (FCA), помош за долго светло (HBA), систем за помош за задржување лента (LKAS), систем за предупредување на возачот (DAW) и паметно предупредување за ограничување на брзината (ISLW). Сега е вклучен и Lane Keeping Assist (LFA) систем за следење на коловозна лента.
© 2024 Авто Чајка. Сите права се задржани.
Designed & Developed with
Duos Digital
Закажи Тест Возење
Побарај Понуда