MG 4

Агилен електричен хечбек преполн со неверојатни возни карактеристики и паметна технологија.

ДИЗАЈН

Разигран и функционален, но простран, MG4 Electric е напредно решение. Тоа е автомобил кој на сите им овозможува да зачекорат во светот на чистата електрична мобилност. Неговите енергични, агилни дизајнерски карактеристики му ја изразуваат на светот виталноста и слободниот дух на овој скоро 100 години стар бренд.

ТЕХНОЛОГИИ

Лебдечкиот екран на допир од 10,2 инчи со намалена стапка на рефлексија го олеснува читањето, дури и при силна сончева светлина.

ПЕРФОРМАНСИ

MG4 може да го овозможи вашето патување со проценет WLTP досег до 450 KM*. Со напредниот систем за управување со батеријата, ова обезбедува стабилен, но ефикасен досег во ладни климатски услови. MG4 овозможува 35-минутни сесии за брзо полнење од 10% дo 80% наполнетост, со максимална моќност од 150 kW.

ЕНТЕРИЕР

Таблата со инструменти е дизајнирана да биде лесна, тенка, ја елиминира потребата од сложени декоративни елементи и максимално го користи просторот. Висококвалитетните материјали со рафинирани техники на инсталација дополнително го нагласуваат стремежот на MG4 за едноставност, технологија и квалитет.

БЕЗБЕДНОСТ

Благодарение на високата цврстина на структурата на каросеријата на MG4, сигурната технологија за заштита на батериите и 6 воздушни перничиња, патниците добиваат максимална заштита од тешки повреди.
© 2024 Авто Чајка. Сите права се задржани.
Designed & Developed with
Duos Digital
Закажи Тест Возење
Побарај Понуда